Ευρωπαϊκή Ένωση

Ασύρματη δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με την πρώτη πρόσκληση WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Νοέμβριο 2018, επιλέχθηκαν 2.800 δήμοι από κάθε γωνία της Ευρώπης για τη χορήγηση κουπονιού WiFi

Με την πρώτη πρόσκληση WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Νοέμβριο 2018, επιλέχθηκαν 2.800 δήμοι από κάθε γωνία της Ευρώπης για τη χορήγηση κουπονιού WiFi, ύψους 15.000 ευρώ. Από την χώρα μας επιλέχθηκαν 117 Δήμοι.

Μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να προωθήσει δωρεάν σύνδεση WiFi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία και να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την Ε.Ε., προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σχεδιάζει δράση με τίτλο WiFi4GR, η οποία θα συμπληρώσει την δράση WiFi4EU.

Η νέα δράση WiFi4GR αποσκοπεί στην παροχή της δυνατότητας στους πολίτες για ασύρματη δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο με τεχνολογία WiFi σε δημόσια σημεία σε όλη τη χώρα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας των τοπικών κοινοτήτων.

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-wifi4eu-call-announced

Σχετικές δημοσιεύσεις